Hvordan kan en ny muslim gifte seg hvis hun ikke har en wali?

Ekteskap og samliv
Tekstinnstillinger
  • Mindre Liten Medium Stor Større
  • Standard Helvetica Segoe Georgia Times

Spørsmål:

Om ei jente reverterer til islam og hennes foreldre er imot henne, hvordan kan hun gifte seg? Hvem vil være hennes wali? Kan hun gifte seg uten en wali, med vitner?

Svar:

Lovpriset være Allah, verdenenes Herre, og måtte Hans velsignelser og fred være med vår profet Muhammed og hele hans familie og følgesvenner.

Tilstedeværelsen av en kvinnes wali (verge) er en obligatorisk betingelse for gyldigheten av hennes ekteskap ifølge majoriteten av lærde.

Aisha (måtte Allah være fornøyd med henne) berettet fra Profeten (fred være med ham) at han sa: «Ekteskapet til en kvinne som gifter seg uten samtykke av hennes wali er ugyldig, (han sa disse ordene) tre ganger.» [Ahmad, Abu Dawood, at-Tirmidhi, og Ibn Majah med en god beretterkjede]. Når det gjelder mangel på hennes wali, eller at den foresatte ikke er i stand til å ta hennes vergemål fordi han ikke er muslim og kvinnen er muslim, så vil i dette tilfellet den muslimske dommeren eller hans stedfortreder gifte henne bort. Den siste delen av den ovennevnte hadithen er: «Hvis det er en tvist, er sultanen walien til en som ikke har noen wali.» Dermed er den beste måten å kontakte en sharia-domstol for å få dette til, og hvis det ikke er mulig så kontakte en velkjent sunni-moské som kan organisere dette.

Og Allah vet best.


Denne fatwaen er basert på Islamweb.net sin fatwa: New revert to Islam wants to marry but parents do not approve (oppsøkt 10.07.14).

0
Delinger

Følg oss på Facebook!

Hold deg oppdatert på når det kommer ut nye spørsmål og svar ved å følge oss på Facebook.

0
Delinger