Er det tillatt å hjelpe noen med å kjøpe alkohol og andre haram ting?

Etikk og moral
Tekstinnstillinger
  • Mindre Liten Medium Stor Større
  • Standard Helvetica Segoe Georgia Times

Spørsmål:

Hva er kjennelsen på en muslim som bevisst bistår en annen «muslim» ved å låne ham penger til å kjøpe alkohol eller tilbyr transportmiddel for å kjøpe sigaretter osv.?

Svar:

Lovpriset være Allah.

Det er ikke tillatt å hjelpe en ikke-muslim eller en muslim med å kjøpe alkohol eller å gjøre noen andre onde eller syndige ting. Den som gjør det er en taper og en synder. Allah forbød det i Koranen, da Han sa (oversettelse av betydningen):

«Hjelp hverandre i al-birr og at-taqwa (dyd, rettskaffenhet og fromhet); men ikke hjelp hverandre i synd og overtredelse.»
[Koranen 5:2]

Allahs Sendebud (fred være med ham) forbannet ti typer mennesker med hensyn til alkohol.

Det ble berettet at Anas ibn Malik sa: «Allahs Sendebud (fred være med ham) forbannet ti typer mennesker med hensyn til alkohol: den som presser (druene osv.), den som det gjøres for, den som drikker det, den som bærer det, den som det bæres til, den som tilbyr det, den som selger det, den som bruker dens fortjeneste, den som kjøper det og den det er kjøpt til.» [Berettet av at-Tirmidhi, 1259; Ibn Majah, 3381. Denne hadithen ble klassifisert som sahih av Shaykh al-Albani i Sahih at-Tirmidhi, nr.1041]

Så enhver som drikker alkohol eller hjelper noen andre med å gjøre det fortjener forbannelsen nevnt i denne hadithen. Så det er ikke tillatt for deg å hjelpe noen med å drikke alkohol eller med å begå noen andre haram handlinger.

Og Allah vet best.


Dette er en oversettelse av IslamQA.com sin fatwa: Helping someone to buy alcohol and other haraam things (oppsøkt 08.06.15).

0
Delinger

Følg oss på Facebook!

Hold deg oppdatert på når det kommer ut nye spørsmål og svar ved å følge oss på Facebook.

0
Delinger