Kan man bruke piller for å utsette menstruasjon?

Kropp, helse og hygiene
Tekstinnstillinger
  • Mindre Liten Medium Stor Større
  • Standard Helvetica Segoe Georgia Times

Spørsmål:

Kan en kvinne ta piller i løpet av de siste ti dagene av ramadan (etter iftar) for å utsette sin månedlige periode, eller bør hun bare akseptere Allahs bestemmelse for henne som en kvinne? Hun ønsker virkelig å søke Laylatul Al-Qadr.

Det er en hadith som sier at hvis man ber om natten (qiyam) oppriktig for Allah i løpet av ramadan, blir vedkommendes tidligere og fremtidige synder tilgitt. Hvis en kvinne går glipp av tarawih-bønner (qiyam) så lenge hun har sin menstruasjon, betyr det at hun ikke har gjort qiyam for hele måneden, og dermed ikke er blant de hadithen snakker om?

Svar:

Lovpriset være Allah, verdenenes Herre. Jeg bevitner at det ikke er noe verdt å tilbe unntatt Allah, og at Muhammed er Hans slave og Sendebud. Vi ber Allah om å opphøye hans omtale, hans familie og følgesvenner.

Å forsinke ens månedlige periode er tillatt, men av mange grunner er det anbefalt å ikke gjøre det, for eksempel:

1. Allah har bestemt for alle kvinner å ha menstruasjon. En muslimsk kvinne tilber faktisk Allah når hun avstår fra å utføre bønn, faste, og gå rundt Kabaen, når hun har sin menstruasjon, akkurat som hun tilber Allah ved å utføre bønn, faste, osv., når hun ikke har sin menstruasjonsperiode. Hvis en kvinne avstår fra å utføre bønn og faste under sin menstruasjon, så tilber hun faktisk Allah ved å underkaste seg Allahs ordre. Dermed vil hun også bli belønnet for det. Å utsette mensen er også i konflikt med det som er naturlig, så det er ønskelig å la det være.

2. Noen ganger hindrer ikke pillene som brukes til å utsette mensen all utflod, og kvinnen kan bli forvirret om hvorvidt hun har mensen eller ikke. I slike tilfeller vet hun ikke om hun er ren, slik at hun kan utføre bønn og faste. I tillegg kan slike piller føre til uregelmessigheter i menstruasjonen i en langvarig periode.

Selv om det er tillatt å utsette mensen, så anbefaler vi vår søster til å ikke gjøre det, for å overholde Allahs ordre om å gjøre noe eller avstå fra noe. Vit at hvis man ikke kan utføre fasten av gyldige grunner, vil Allah belønne vedkommende slik Profeten (fred være med ham) sa: «Når en slave av Allah blir syk eller drar på en reise, godskrives han lik mengde belønning som han pleide å få i hans helsetilstand, eller når han var hjemme.» [Al-Bukhari]

Og Allah vet best.


Dette er en oversettelse av Islamweb.net sin fatwa: Using pills to delay menses (oppsøkt 08.07.13).

0
Delinger

Følg oss på Facebook!

Hold deg oppdatert på når det kommer ut nye spørsmål og svar ved å følge oss på Facebook.

0
Delinger