Kan man faste seks dager av shawwal mens man skylder dager for ramadan?

Sawm (fasten og ramadan)
Tekstinnstillinger
  • Mindre Liten Medium Stor Større
  • Standard Helvetica Segoe Georgia Times

Spørsmål:

Jeg vil vite alle de korrekte ahadith om å faste seks dager av shawwal, og må jeg ta igjen de manglende dagene fra ramadan først, eller kan jeg gjøre det senere?

Svar:

Lovpriset være Allah, verdenenes Herre, og måtte Hans fred og velsignelser være med vår profet Muhammed og hele hans familie og følgesvenner.

Profeten (fred være med ham) sa: «Enhver som faster i ramadan-måneden og deretter følger det med seks dager av shawwal vil bli [belønnet] som om han hadde fastet hele året.» [Berettet av Imam Muslim] I en annen hadith sa Profeten (fred være med ham): «Enhver som faster seks dager etter eid al-fitr vil bli belønnet som om han hadde fastet hele året. Enhver som gjør en god handling vil bli belønnet ti ganger.» [Ibn Majah og Sh. Al-Albani anser den som troverdig]

De lærde er uenige om det er tillatt å faste frivillige faster før man tar opp den obligatoriske fasten fra ramadan, hvis man ikke fikk fullført den i løpet av måneden. Hanafiene sa at det er tillatt, shafi’iene og malikiene sa at det er makrooh, og hambaliene sa at det er haram og forklarte det med at denne belønningen er for den som faster hele ramadan-måneden og deretter faster seks dager av shawwal. Så det beste er å være på den sikre siden, spesielt hvis man har mulighet til det, og dermed ta opp igjen ramadan-fasten før man faster de seks dagene av shawwal. Følger man meningen til en av de andre lovskolene som mener at det ikke er haram så er det også greit.

Allah vet best.


Dette spørsmålet er besvart av Sh. Abu Salih Zeshan.

0
Delinger

Følg oss på Facebook!

Hold deg oppdatert på når det kommer ut nye spørsmål og svar ved å følge oss på Facebook.

0
Delinger