Kan man bruke tannbørste med tannkrem under fasten i ramadan?

Sawm (fasten og ramadan)
Tekstinnstillinger
  • Mindre Liten Medium Stor Større
  • Standard Helvetica Segoe Georgia Times

Spørsmål:

Kan man bruke tannbørste med tannkrem under fasten i ramadan?

Svar:

Lovpriset være Allah, verdenenes Herre, og måtte velsignelser og fred være med vår profet Muhammed og hans familie og følgesvenner.

Ordet «faste» betyr «å avstå», men teknisk sett betyr det en bestemt avståelse, fra bestemte ting, under bestemte tider. For å si det enkelt betyr det å avstå fra mat, drikke og samleie fra starten på soloppgang til solnedgang. Under fasten må en muslim sørge for at ingenting kommer inn i magen. Profeten Muhammed (fred være med ham) sa: «Overdriv sniffing med mindre du faster.» Å overdrive sniffing, som betyr å inhalere vann gjennom nesen, er positivt for muslimer som ikke faster. Men for den som faster kan det føre til at noe av vannet kommer inn i magen. Når det gjelder tannkrem er det bedre å la det være under fasten, for å unngå at noe av det kommer inn i ens mage. Og særlig dersom vi vet at en del av det brytes i små partikler som er vanskelige å håndtere. Men hvis den som faster virkelig har behov for å bruke tannkrem, kan han gjøre det ved å sørge for at ingenting kommer inn i magen. Det er ingen innvendinger når det gjelder å ha tannkremens smak på tungen, da kvinner kan smake maten mens de faster, hvis det er behov for å gjøre det. Men hvis det ikke er nødvendig, er det ikke likt å bruke det. Og Allah vet best.


Dette er en oversettelse av Islamweb.net sin fatwa: Brushing teeth using toothpaste while fasting in Ramadan (oppsøkt: 08.07.13).

0
Delinger

Følg oss på Facebook!

Hold deg oppdatert på når det kommer ut nye spørsmål og svar ved å følge oss på Facebook.

0
Delinger