Kan man spise mat som er tilberedt med alkohol?

Mat og drikke
Tekstinnstillinger
  • Mindre Liten Medium Stor Større
  • Standard Helvetica Segoe Georgia Times

Spørsmål:

Er det tillatt å spise retter som er tilberedt med alkohol? Det er velkjent at alkohol fordamper i varme.

Svar:

Lovpriset være Allah.

Det er ikke tillatt å spise retter som er tilberedt med alkohol, da ikke all alkohol fordampes ved koking eller varme. Se følgende sitat fra den berømte Mayo Clinic:

Mange folk tror at siden alkohol er følsom overfor varme, fjernes den ved koking. Men ikke all alkoholinnhold av alkoholholdige drikker blir fjernet av varmen; det avhenger av kokingens form og tid. Hvis du for eksempel tilsetter øl eller vin i kokende væske, deretter umiddelbart fjerner den fra varmen, vil 85 prosent av alkoholinnholdet forbli. Hvis du antenner alkoholen, slik som i flamberte retter, vil 75 prosent forbli. Selv etter å ha latt retten småkoke i en og en halv time, vil den fortsatt ha 20 prosent av det opprinnelige alkoholinnholdet.

Det er bare hvis du småkoker blandingen i to eller flere timer, (som du ville gjort med en vin-basert gryterett med storfekjøtt), at så lite som 5 til 10 prosent av det opprinnelige alkoholinnholdet forblir.»

[Mayo Clinic Health Oasis, http://www.mayohealth.org]


Dette er en oversettelse av IslamQA.com sin fatwa: Eating food cooked with alcohol (oppsøkt 30.11.14).

0
Delinger

Følg oss på Facebook!

Hold deg oppdatert på når det kommer ut nye spørsmål og svar ved å følge oss på Facebook.

0
Delinger