Kan vi kjøpe leilighet hvor bygningen tar opp lån med renter?

Økonomi og finans
Tekstinnstillinger
  • Mindre Liten Medium Stor Større
  • Standard Helvetica Segoe Georgia Times

Spørsmål:

Hvis du kjøper en leilighet i en bygning i Norge, kan bygningen ta opp et lån med riba for å fikse ting på bygningen. Deretter får eierne av leilighetene i bygningen en økning i sine månedlige utgifter for å betale ned lånet. I noen bygninger kan du velge å betale din del med en gang, hvis du har råd til det, men i andre bygninger har du ikke denne muligheten.

1. Er det tillat å kjøpe en leilighet og betale ned lånet som alle andre?

2. Hvis det ikke er tillat, er det tillat å kjøpe en leilighet og betale ned lånet med en gang, hvis de har denne muligheten?

3. Hvis det kun er tillatt å kjøpe leiligheten og betale lånet med en gang, hva gjør man hvis bygningen senere bestemmer seg for å ta opp et nytt lån, og du ikke kan betale din del med en gang?

Svar:

All lovprisning tilhører Allah, og måtte Hans fred og velsignelser være med Hans siste sendebud, Muhammed.

Du kan ikke ta opp et lån med renter, og du kan ikke godta det, om du har noe å si i dette. Når du kjøper, betal lånet med en gang. Senere skal du også betale din del med en gang. Hvis det er umulig, så er du tvunget til å gi etter, og det er håpet at Allah vil tilgi deg.

Allah vet best.


Dette er en oversettelse av Shaykh (Dr.) Hatem al-Haj sin fatwa: Buying apartment where the building takes up a loan with interest (oppsøkt 24.03.14).

0
Delinger

Følg oss på Facebook!

Hold deg oppdatert på når det kommer ut nye spørsmål og svar ved å følge oss på Facebook.

0
Delinger